Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Προσωρινή δέσμευση του νεοκλασικού του Άκη στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου


http://www.newpost.gr/var/thumbs/neakis_300___.jpg







newpost.grΠροσωρινή δέσμευση του νεοκλασικού σπιτιού του Άκη Τσοχατζόπουλου εξαιτίας ανακριβειών στο πόθεν έσχες του 2009 αποφάσισε ο εφέτης ανακριτής, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, στον οποίο απολογήθηκε νωρίτερα ο πρώην υπουργός.

Στον Άκη Τσοχατζόπουλο επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καθώς και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πόρισμα που διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 αφορούν τη λήψη δύο δανείων.

Για το επίμαχο ακίνητο, ο κ. Τσοχατζόπουλος με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ότι η κατοικία δηλώθηκε στο "πόθεν έσχες" του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010, και ότι έχει θέσει στην διάθεση της Βουλής όλα τα στοιχεία τα οποία, όπως τονίζει, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, το συγκεκριμένο παράπτωμα αποτελεί «παρανυχίδα μποροστά σε αυτά για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός».

Κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσφυγή κατά της απόφασης του ανακριτή, καθώς, όπως επιμένουν, με το υπόμνημα που έχει υποβάλει ο κ. Τσοχατζόπουλος δίνει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί.



Σχετικές φωτογραφίες:



neoklasikodionysioyareopagitoy.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: