Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ένταση στο υπουργείο Περιβάλλοντος με συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Επενέβη η αστυνομία


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στον έκτο όροφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, όταν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που πραγματοποιούν από το πρωί συμβολική κατάληψη στο κτίριο, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο γραφείο του υπουργού, Γ.Παπακωνσταντίνου.

Στις 12 το μεσημέρι, πέντε συνδικαλιστές υπό τον πρόεδρό τους Ν.Φωτόπουλο συναντήθηκαν με τον υπουργό και του ζήτησαν να αποσυρθεί η κυβερνητική διάταξη από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, το Δεκέμβριο του 2011, και έρχεται προς κύρωση στη Βουλή αύριο, Πέμπτη.

Η διάταξη αφορά στη δυνατότητα του Δημοσίου να πουλήσει μερίδιο στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και εντάχθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι κρίθηκε πως προηγούμενη διατύπωση ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο κ.Παπακωνστανίνου επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού σε όποια διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ.Φωτόπουλος μετέβη στο χώρο, όπου βρίσκονται οι ανελκυστήρες, στον έκτο όροφο του κτιρίου και ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους συναδέλφους του.

Εν τω μεταξύ η ενδιάμεση πόρτα που οδηγεί προς τους χώρους των γραφείων του υπουργού είχε «σφραγιστεί» για λόγους ασφαλείας και δεν μπορούσε να μπει κανένας.

Αυτό φαίνεται πως πυροδότησε την οργή ορισμένων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών του υπουργείου, επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα προκαλώντας ζημιές.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία για το περιστατικό και όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι μια από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε επιφυλακή έξω από το κτίριο ανέβηκε στον έκτο όροφο και τους απώθησε.

Ο υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έφυγε από το κτίριο, συνοδεία αστυνομικών.

«Η κυβέρνηση συνολικά και ο συγκεκριμένος υπουργός δεν νομοθετούν κάτω από απειλές και καταλήψεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλώντας τη ΓΕΝΟΠ «να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: