Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Εισαγγελέας για τα νοίκια των 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο...

Παρέμβαση Πεπόνη μετά τις αποκαλύψεις του protothema.grΤην παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσε η αποκάλυψη του protothema.gr για τα ενοίκια που καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο για κτήρια που στεγάζουν ανεξάρτητες αρχές.

Ο οικονομικός εισαγγελέας θα διερευνήσει εάν και ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι το Δημόσιο νοικιάζει πολυτελή κτίρια από ιδιώτες τη στιγμή που διαθέτει εκατοντάδες αναξιοποίητα ακίνητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιέυθηκε στο protothema.gr από την περασμάνη εβδομάδα, από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές αρχές μόνο οι 8 στεγάζονται σε κτίρια του Δημοσίου. Για τις υπόλοιπες καταβάλλουμε κάθε μήνα για ενοίκια 415.769,75 ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε ετήσια δαπάνη της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, για τα γραφεία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού πληρώνουμε 163.500 ευρώ τον μήνα, 41.000 ευρώ δίνουμε για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη λεωφόρου Συγγρού. Τα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται στα 136 εκατ. ευρώ του κρατικού προϋπολογισμού που προβλέφθηκαν για τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών κατά το έτος 2011.

Στα, πλέον, δε χαρακτηριστικά στοιχεία του ρεπορτάζ ήταν και το ότι ειδικά στη ...μονή Βατοπεδίου, το κράτος πληρώνει 825.000 (!) ευρώ τον χρόνο για νοίκια σε κτίρια που βρίσκονται πίσω από το ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα...

Τη συστέγαση των ανεξάρτητων αρχών σε ένα ή περισσότερα ακίνητα του Δημοσίου, ώστε να περιοριστούν τα έξοδα λειτουργίας τους και τουλάχιστον να μην πληρώνουμε 5 εκατ। ευρώ για τα γραφεία τους, έχει ζητήσει μέσω αλλεπάλληλων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών της η βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Φωτεινή Πιπιλή, η οποία μιλώντας στο protothema.gr έχει σημειώσει: «Κλαίω με την κατάντια μας ως συνεπής φορολογούμενη πολίτης και αγανακτώ που επί οκτώ μήνες παλεύω, αναδεικνύω και καταγγέλλω με στοιχεία αυτή τη σπατάλη».
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: