Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μπορούμε να διεκδικήσουμε και την πρωτιά, λέει στην ΚΟ ο Ευ.Βενιζέλος

Η πρώτη ομιλία στους βουλευτές


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της ομιλίας του
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της ομιλίας του (Φωτογραφία: APE )


Αθήνα
Υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνεδριάζει για πρώτη φορά η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, το μεσημέρι της Τρίτης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο νέος πρόεδρος του Κινήματος είπε ότι η διαδικασία της Κυριακής έσπασε το φράγμα της σιωπής και της ακινησίας. «Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί».

Όμως χάσαμε το τεκμήριο της αθωότητας και πρέπει να κερδίσουμε τα πάντα από την αρχή, συνέχισε.

Ο κ. Βενιζέλος συνόψισε τις βασικές προτεραιότητες για το ΠΑΣΟΚ: ενότητα, ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και τελικά νίκη.

Ευχαρίστηκε τα μέλη της ΚΟ -της ηρωϊκής ΚΟ, όπως την χαρακτήρισε- που δεν δείλιασε για να στηρίξει δύσκολα μέτρα, και σε πολλές περιπτώσεις, άδικα.

«Ο κόσμος θέλει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία, που θα δώσει λύσεις».

Προοδευτικό, φιλολαϊκό και πατριωτικό είναι το υπεύθυνο, το ρεαλιστικό, το εφαρμόσιμο και το συγκεκριμένο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για τον ίδιο το μεγάλο στοίχημα είναι το Μνημόνιο να συνδυαστεί με ένα ελληνικό σχέδιο ανόρθωσης, που δεν θα έχει υποβληθεί από έξω.

Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα για το ποιες πολιτικές δυνάμεις της χώρας μπορούν να κυβερνήσουν, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΝΔ: «τι απέγινε η περιβόητη αναδιαπραγμάτευση» αναρωτήθηκε.

«Απέναντί μας έχουμε τους ομοϊδεάτες του κ. Σαμαρά πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Διαπραγματευτήκαμε, δεν επαναδιαπραγματευτήκαμε» υπογράμμισε.

Για τη ΝΔ είπε ότι ακόμα και όταν συμπαρατάχθηκε υπό την κυβέρνηση Παπαδήμου, έμεινε προσηλωμένη «στη γραμμή της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και της αντιπολιτευόμενης αντιπολίτευσης».

Αναφορά έκανε και στις προτάσεις της Αριστεράς, λέγοντας ότι σε όλες τις εκδοχές της οι προτάσεις της είναι μη ρεαλιστικές.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: