Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στον πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Με στόχο τη διαφάνεια


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την ετήσια Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά στην οικονομική διαχείριση του κράτους και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης του προηγούμενου έτους, παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Καραβοκύρης.

«Η ετήσια έκθεση είναι πολύτιμη γιατί η χρηστή διοίκηση και η απόλυτα διαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος είναι υπέρτατο καθήκον για όλους» τόνισε ο κ. Πετσάλνικος.

«Στην εποχή μας αποδεικνύεται ότι θα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος για όλους η διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Είναι ο ιδρώτας του ελληνικού λαού, ο ιδρώτας του Έλληνα φορολογουμένου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται επιπόλαια ή με άλλους απαράδεκτους τρόπους το δημόσιο χρήμα».

Ο κ. Καραβοκύρης αφού σημείωσε ότι φέτος η Έκθεση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, ανέφερε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο προβαίνει σε κάποιες παρατηρήσεις, οι οποίες αφορούν είτε σε αδικίες, είτε σε ελλείψεις, είτε σε παράνομες συναλλαγές που έγιναν, με σκοπό να αποφευχθεί στο μέλλον η επανάληψη τους.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: