Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Παπανδρέου: Μέρκελ και Σαρκοζί γνώριζαν για το δημοψήφισμα

Παπανδρέου: Μέρκελ και Σαρκοζί γνώριζαν για το δημοψήφισμα
Σε δημοσιευμά της η γαλλική εφημερίδα «Les Echos» κάνει λεπτομερή μνεία στην περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου πρωθυπουργός και στις δυστροπίες της Ευρώπης που έπρεπε να αντιμετωπίσει. Εντύπωση προκαλεί, δε, ότι το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε ενημερώσει την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί για το δημοψήφισμα του 2011, γεγονός στο οποίο εμμένει και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα φαίρεται να εξέφρασε την πικρία του για τη στάση των Μέρκελ-Σαρκοζί και ισχυρίστηκε πως όλοι γνώριζαν την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα παρά τη φαινομενική «έκπληξή» τους.

Το δημοσίευμα αναφερόμενο στον Γιώργο Παπανδρέου γράφει ότι «δεν φαίνεται να έχει καταβληθεί ιδιαίτερα από την απίστευτη πίεση στους ώμους του καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο χρόνων χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ούτε από το γεγονός ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο από το ίδιο του το Κόμμα αφού προηγουμένως είχε θελήσει να οργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή.
Δηλώνει χαρακτηριστικά ότι είχε ενημερώσει, για τη βούλησή του να απευθυνθεί στο λαό, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καθώς επίσης και τη Καγκελάριο Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ήδη από τον Ιούνιο του 2011.
Η εφημερίδα παρουσιάζει τον κύριο Παπανδρέου ως εξαιρετικά ήρεμο και αναφέρει ότι: «δεν φαίνεται να έχει καταβληθεί ιδιαίτερα από την απίστευτη πίεση στους ώμους του καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο χρόνων χρηματοπιστωτικής κρίσης, ούτε από το γεγονός ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο από το ίδιο του το Κόμμα αφού προηγουμένως είχε θελήσει να οργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη».
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: