Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Όσοι διεκδικούν ανεμόμυλους ας αντιληφθούν την πραγματικότητα, λέει ο Ευ.Βενιζέλος

Στη Βουλή με «άρωμα» εκλογών


Γιατί για να αλλάξεις μια κατάσταση πρέπει να την αντιληφθείς, λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Γιατί για να αλλάξεις μια κατάσταση πρέπει να την αντιληφθείς, λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την πρώτη δημόσια παρέμβαση με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής με μια ομιλία που είχε ως αντικείμενο τις εκλογές και στην ανάγκη οι πολίτες να επιλέξουν υπεύθυνη, ρεαλιστική, ασφαλή στρατηγική για τη χώρα.

Έκανε λόγο για ανεπάρκεια των πολιτικών ηγεσιών να μιλήσουν με ειλικρίνεια στον κόσμο και κάλεσε «να συνέλθουν όσοι διεκδικούν τους δικούς τους ανεμόμυλους» και να αντιληφθούν «την πραγματική κατάσταση της χώρας».

«Η Ευρώπη είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος, καμία άλλη στρατηγική προσέγγιση για να αυξήσουμε τον χαμηλό μισθό, να μειώσουμε την ανεργία, να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη στη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη δημιουργία Μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

«Στόχος μας είναι η Ελλάδα να μείνει μέλος της Ευρωζώνης. Τώρα πρέπει να δούμε ποια είναι η νέα προοπτική που μπορούμε να διανοίξουμε για τη χώρα, μέσα στην Ευρώπη, που είναι η μοναδική επιλογή και η μόνη υπεύθυνη, ρεαλιστική και ασφαλής στρατηγική».

Τόνισε επίσης την ανάγκη «να προστατευτεί το τεράστιο κεφάλαιο που έχουν δημιουργήσει οι θυσίες του ελληνικού λαού», για να μην χαραμιστεί, όπως είπε, «στο βωμό μιας μυωπικής προσέγγισης, που τείνει να επικρατήσει στο δρόμο προς τις εκλογές και είναι μια πραγματική απειλή».

«Η αγωνία του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, που μας κοιτούν είναι αν οι θυσίες τους θα προστατευτούν πραγματικά, ή αν με αλόγιστο, πρόχειρο και ανιστόρητο τρόπο καταστραφούν» συνέχισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ανεπάρκεια και αδυναμία των πολιτικών κομμάτων και των ηγεσιών να μιλήσουν με ευθύτητα και ειλικρίνεια στον κόσμο για το τι συμβαίνει για να οδηγηθούμε στην οριστική έξοδο από την κρίση και στην αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας».

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία, ο πολίτης σε λίγες εβδομάδες, στις εκλογές, να τοποθετηθεί όχι μόνο με κριτήριο τις τοπικές διευθετήσεις, όχι με βάση ξεπερασμένα παλαιοκομματικά κριτήρια, αλλά με τη διορατικότητα και την προοπτική που επιβάλλουν οι περιστάσεις» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:

«Αν κάποιοι παραμένουν περιχαρακωμένοι, στα όρια του στενού κομματισμού και διεκδικούν τους δικούς τους ανεμόμυλους, τους παρακολουθούμε με συμπάθεια και τους καλούμε να συνέλθουν και να αντιληφθούν ποια είναι η πραγματική κατάσταση της χώρας και του κόσμου. Γιατί για να αλλάξεις μια κατάσταση πρέπει να την αντιληφθείς.»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: