Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Επιχείρηση-«σκούπα» για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Αθήνα

Ξεκινά άμεσα


(Φωτογραφία: Το Βήμα )


Αθήνα
Σε διαρκείς συσκέψεις υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη βρίσκονται επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών, παρ' ότι δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο ούτε ένα από τα 27 κέντρα, όπου προβλέπεται να κρατηθούν, ανά τη χώρα.

Η επιχείρηση-«σκούπα» ξεκινά άμεσα. Σημειώνεται ότι δεν θα αφορά μόνο τους μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής, αλλά και άλλες μορφές παραβατικότητας, όπως το παραεμπόριο, η πορνεία κλπ.

Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε σε μια ακόμη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική, με ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ συνεχείς είναι και οι σχετικές συναντήσεις στο υπουργείο.

Την ίδια ώρα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να καταλήξουν στις εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να διαμορφωθούν σε κέντρα κράτησης μη νόμιμων μεταναστών, παρότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών κάθε φορά που προτείνεται μια νέα περιοχή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε επίσης, την Τετάρτη, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη και τον εκπρόσωπο από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, Βασίλη Γιαννακόπουλο.

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος και η λήψη περαιτέρω αποφάσεων στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με τους εκπροσώπους της αιρετής αυτοδιοίκησης και τις δημοτικές αρχές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Μετά την Κοζάνη, αντιδράσεις διατυπώνονται και για τα κέντρα στην Αττική. Πρόκειται για τρεις υποψήφιους χώρους στη Δυτική Αττική, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, του Ασπροπύργου και των Μεγάρων, για τα οποία, πάντως, το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία θετικά το βράδυ της Τρίτης.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: