Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη Προέδρου Κ.Ο., Χάρη Καστανίδη και Γιώργου Κασσάρα στην Ρόδο


Αθήνα 28 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κ. Χάρης Καστανίδης και ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Κασσάρας, επισκέφθηκαν, σήμερα Τετάρτη 28.3.2012, τη Ρόδο και είχαν συναντήσεις με τους θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς του νομού.

Κατ’ αρχή συναντήθηκαν στο Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Στάθη Κουσουρνά και στη συνέχεια στην Περιφέρεια, με την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Σώζου-Διακοσταυριανού Δέσποινα, αφού ο Περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης απουσίαζε, με αντιπροσωπεία της Περιφέρειας, στη Γερμανία.

Στη συνέχεια οι δύο βουλευτές της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου όπου εκτός του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Πάππου και Ιωάννη Κακλιού παρευρίσκονταν, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Άρης Σουλούνιας, απουσιάζοντος του Προέδρου κ. Αντώνη Καμπουράκη στη Γερμανία, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Μιχαήλ και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβος Γρύλλης.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν στους δύο βουλευτές τα κυριότερα προβλήματα της Ρόδου και των νησιών, που τους απασχολούν και εν περιλήψει είναι, ο κίνδυνος κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις, κυρίως ανταγωνιστικότητας με τις γειτονικές χώρες, το ακτοπλοϊκό και η υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στα νησιά που και αυτό εκτός από τους κατοίκους επηρεάζει αρνητικά και τον τουρισμό. Ο Πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Χατζησάββας αναφέρθηκε επιπλέον στα προβλήματα της ανεργίας και στη δυσμενή οικονομική θέση των εργαζομένων μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κ. Χάρης Καστανίδης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των φορέων, λέγοντας ότι οι βουλευτές του κόμματος του δεν ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο εκτός των άλλων και για αυτούς τους λόγους.

Επιπλέον ανέφερε ότι στην ιδρυτική διακήρυξη της Κοινωνικής Συμφωνίας έχουν περιληφθεί, κατ΄ απαίτηση του Γιώργου Κασσάρα, και αποτελούν βασικές θέσεις του κόμματος, τα 3 βασικά αιτήματα των φορέων: το συγκοινωνιακό και το μεταφορικό ισοδύναμο, η υγειονομική θωράκιση των νησιών και η διατήρηση των φορολογικών κινήτρων στα νησιά.

Στη συνέχεια οι δύο βουλευτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Ρόδου, στο Ακταίον και τελειώνοντας αναχώρησαν για να συνεχίσουν την περιοδεία τους στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: