Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Πάγκαλος: Δεν ήμουν ποτέ οπαδός του Άκη- Δικαιώνομαι για το «μαζί τα φάγαμε»

Πάγκαλος: Δεν ήμουν ποτέ οπαδός του Άκη- Δικαιώνομαι για το «μαζί τα φάγαμε»
«Δεν ήμουν ποτέ οπαδός ή συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου» ανέφερε σήμερα το πρωί ο Θεόδωρος Πάγκαλος, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να σχολιάσει τον πρώην υπουργό, λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι είχαν πράγματι μια κοινή πορεία με τον κ. Τσοχατζόπουλο και παραδέχθηκε ότι έχει και ο ίδιος την ευθύνη που του αναλογεί.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τους TOR-M1, επισήμανε ότι ήταν απόλυτα απαραίτητο να γίνει αυτό το πρόγραμμα εκείνη την εποχή, καθώς υπήρχε πολύ μεγάλη τουρκική επιθετικότητα, με την Άγκυρα να απειλεί με στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο, η οποία εκείνη την εποχή δεν ήταν στην ΕΕ.

Επιπλέον, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε δικαιωμένος από την φράση του «μαζί τα φάγαμε» και υποστήριξε: «Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει ανεύθυνος πολίτης. Εγώ μίλησα για ρουσφέτια, φοροδιαφυγή και για πολλά άλλα που αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα».

«Δεν είναι λύση το να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με αγανάκτηση», είπε χαρακτηριστικά. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι πρόκειται σύντομα να εκδώσει ένα βιβλίο στο οποίο θα αναλύει την έννοια της συνευθύνης.


Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η νέα Βουλή δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από δύο χρόνια, σημείωσε ότι το κόμμα του κ. Κουβέλη θα μπορούσε να είναι η μόνη τρίτη δύναμη συνεργασίας, ενώ αναρωτήθηκε εάν οι επαναληπτικές εκλογές θα ξαναδώσουν κάτι άλλο, εκτός από το να «χάνουμε πολύτιμο χρόνο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: