Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Σκανδαλίδης: Δεν μπαίνω σε κυβέρνηση Σαμαρά!

Δεν απέκλεισε παραμονή του Λ.Παπαδήμου στην πρωθυπουργία


"Εγώ σε κυβέρνηση με Σαμαρά δεν μπαίνω", ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9, ο κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς "με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του δεν αποτελεί εγγύηση για τη διακυβέρνηση του τόπου". Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης απορρίπτει την προοπτική συμμετοχής του σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

"Αν είναι να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας καλό θα είναι να γίνει με προγραμματική συμφωνία και με ένα αξιόπιστο πρόσωπο, κατά προτίμηση πολιτικό", πρόσθεσε ο κ. Σκανδαλίδης στην ίδια συνέντευξη, χωρίς πάντως να αποκλείσει και την περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου.

Κληθείς να σχολιάσει αν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιοι βουλευτές οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής, υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί κανείς να τους απαγορεύσει" να διεκδικήσουν πάλι μια βουλευτική έδρα. "Αν ήμουν στη θέση τους δεν θα ήμουν υποψήφιος", ξεκαθάρισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε πως ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας πρέπει να τιμωρηθεί αν αποδειχθεί ότι τα πήρε και πρόσθεσε ότι είναι ξεχωριστό πράγμα η συλλογική ευθύνη των πολιτικών αποφάσεων και άλλο η προσωπική ευθύνη των μεσαζόντων που πλουτίζουν σε βάρος της χώρας.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: