Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Σαχινίδης: Κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί για μισθούς και συντάξεις


Τα νέα μέτρα θα είναι η μεγάλη απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος επεσήμανε πως αυτή την ώρα προέχει να μειωθεί το Ελλειμμα.

Αναφερόμενος στους μισθούς και τις συντάξεις, ο κ. Σαχινίδης σημείωσε πως «κανένας δεν μπορεί να δώσει καμία δέσμευση, όχι γιατί δεν υπάρχει διάθεση να δοθεί μία τέτοια δέσμευση, αλλά γιατί πραγματικά εκείνο που χρειάζεται να κάνουμε και πρέπει να επιμείνουμε είναι ότι η χώρα μας θα πρέπει να μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

«Αν η χώρα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος, τότε “ναι”, η χώρα δεν έχει καμία υποχρέωση να προχωρήσει σε άλλες περικοπές που θα οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση τους μισθωτούς», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η χώρα συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών που πληρώνουν πολλά χρήματα για δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, αλλά δεν έχει ικανοποιημένους πολίτες, λέγοντας πως θα πρέπει να επαναξιολογηθούν δομές και υπηρεσίες, καθώς «ορισμένες δεν έπρεπε να υπάρχουν».

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: