Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η οικουμενική ίσως επανέλθει στο τραπέζι στις 18 Ιουνίου, εκτιμά ο Φ.Κουβέλης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο


Η όποια μετεκλογική συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο βάσει μίας προγραμματικής συμφωνίας, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Η όποια μετεκλογική συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο βάσει μίας προγραμματικής συμφωνίας, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μετά τις εκλογές και πάλι συζήτηση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, άφησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στον Real Fm εκτίμησε ότι δεν θα είναι εύκολο να σχηματιστεί με άλλους τρόπους κυβέρνηση και έτσι είναι πολύ πιθανό να μπει και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης η προοπτική μίας οικουμενικής.

«Η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση για να αποφύγουμε τις τρίτες εκλογές, με τους δύο όρους που έχουμε θέσει: την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή αποδέσμευση από τις πολιτικές του μνημονίου».

Επανέλαβε ότι η όποια μετεκλογική συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο βάσει μίας προγραμματικής συμφωνίας, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να γίνει όσο θα υπάρχουν απόψεις στην Κουμουνδούρου για μονομερή καταγγελία του μνημονίου.

Αναφερόμενος στην έκθεση της Εθνικής Τράπεζας για τις συνέπειες που θα έχει η επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «παρέμβαση σε προεκλογικό τοπίο που δοκιμάζεται έντονα» τονίζοντας ότι η στιγμή της παρέμβασης ήταν εξαιρετικά ακατάλληλη.

Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία

«Αποτελεί στοιχειώδη εκδήλωση κοινοτικής αλληλεγγύης προς τους Έλληνες η ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεών τους στο ύψος που ορίζει και ο ελληνικός νόμος» δήλωσε από την Αιτωλοακαρνανία όπου περιοδεύει ο Φώτης Κουβέλης και ανακοίνωσε ότι θα θέσει το θέμα στις επαφές που θα έχει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε επίσης ότι οι καταθέτες, στην πλειονότητά τους μικρομεσαίοι, υφίστανται πρωτοφανή πόλεμο νεύρων και γίνονται αποδέκτες υποβολιμαίων σχολίων, φημών ή και σεναρίων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Το αποτέλεσμα είναι η φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, ο κλονισμός της εμπιστοσύνης και η δοκιμασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» συμπλήρωσε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: