Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Εκβιασμός το δίλημμα “Μνημόνιο ή χρεοκοπία”»



Τσίπρας: «Εκβιασμός το δίλημμα “Μνημόνιο ή χρεοκοπία”»
Απέρριψε για ακόμη μία φορά το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία», ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κερατέα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι: Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια». Παράλληλα, ζήτησε ισχυρή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστέρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «στις 7 Ιουνίου αντιπαρατίθενται τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς – η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – με τον ελληνικό λαό».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τα δύο κόμματα «βούλιαξαν τη χώρα».

Στις 17 Ιουνίου η ΝΔ αντιπαρατίθεται με το λαό μας τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «ένα κόμμα-συνομοσπονδία των άκρων, για τη διάσωση του Μνημονίου και της διαπλοκής, μια προεκλογική συγκόλληση -με παλαιοκομματικές συναλλαγές αμφίβολης πολιτικής ηθικής- ακροδεξιών, σταγονιδίων της χούντας και ακραίων νεοφιλελεύθερων, κάτω από την ομπρέλα προστασίας των δανειστών και της εγχώριας διαπλοκής».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο κ. Σαμαράς τολμά να ακυρώσει το συγχωροχάρτι που έδωσαν στην Siemens και πιο συγκεκριμένα «το τολμά αυτό ο κος Σαμαράς, όταν αποφασίζει να βάλει πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ την παρατρεχάμενη του κ. Χριστοφοράκου, την κα Μπακογιάννη;».

Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, έχει στόχο υπαρξιακό να ξανακυβερνήσει σε μια κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου».

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι «ομολόγησε, δηλαδή, ότι υπήρξε ο πιο αποτελεσματικός νομοθέτης της διαπλοκής. Και, μόλις χτες στην Καλλιθέα, πρότεινε την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Παραδέχτηκε, δηλαδή, ότι ο ίδιος, ως δήθεν υπεύθυνος και θαρραλέος εθνικός διαπραγματευτής, αποδέχτηκε και υπέγραψε δυσμενείς όρους για τη χώρα μας. Ότι έβλαψε τον τόπο».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανανοίξει «το μέγιστο πολιτικό σκάνδαλο της Siemens, την επομένη των εκλογών και θα αποκαλυφθεί σε όλες τις διαστάσεις της η σαπίλα του δικομματισμού» και σημείωσε ότι «αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν έτσι εύκολα είναι βαθιά γελασμένοι».http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: