Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Λ.Κατσέλη για την ύφεση


«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της ύφεσης που καταστρέφει τα πάντα» είπε η Λούκα Κατσέλη στον Real fm και την Κάτια Μακρή.
«Συμφωνήσαμε να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις να ανατρέψουμε το μνημόνιο αντικαθιστώντας το από ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Ο κ. Τσίπρας δεν μιλάει για μονομερείς ενέργειες καταγγελίας του Μνημονίου» είπε η πρόεδρος της κοινωνικής Συμφωνίας.
«Για το καλό του τόπου ας κατανοήσουμε ότι το μείγμα της μακροοικονομικής πολιτικής πρέπει να αλλάξει και πρέπει να συνεχίσουμε για να υλοποιήσουμε μία σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για το καλό του τόπου μας» είπε η κ. Κατσέλη.
«Δυστυχώς ο ΟΤΕ ιδιωτικοποιήθηκε και είναι ανέφικτο να επανακρατικοποιηθεί μέσα στο 2012 ή το 2013. Και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ του 2009 υπάρχουν θέματα που είχαν φτιαχτεί για μία άλλη περίοδο, τώρα είμαστε σε μία μεγάλη κρίση. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τώρα η επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να γίνει» τόνισε η πρώην υπουργός.
«Υπάρχουν πολλά που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ και ως Κοινωνική Συμφωνία διαφωνούμε, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βρούμε μία κοινή πλατφόρμα για να μπορέσουμε να έχουμε μία βιώσιμη κυβέρνηση. Να μπορέσουμε να μιλήσουμε σοβαρά στους εταίρους μας. Δεν πρέπει να προχωρήσει η μείωση των μισθών τον Ιούνιου, θα πρέπει η σταδιακή αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων πρέπει να γίνει σε προοπτική χρόνου και θα πρέπει να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και γι αυτό με είχαν στείλει και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας» ανέφερε η κ. Κατσέλη.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: