Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΝΔ: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα εκτός ευρώ

Ποντάρουν στις ακραίες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία



 
 




Με τα μάτια στραμμένα στην Κουμουνδούρου πορεύεται προς τις εκλογές η ΝΔ.

Καθημερινά το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αλέξη Τσίπρα ενώ η ομάδα που έχει συγκροτηθεί προσπαθεί να εντοπίσει τις αντιφάσεις μεταξύ των συνιστωσών ή και μεταξύ των δηλώσεων των ίδιων στελεχών πριν και μετά τις εκλογές. Στην λεωφόρο Συγγρού περιμένουν πια το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία ενώ συλλέγουν ό,τι πληροφορίες μπορούν.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του θα βάλει αυτογκόλ. «Ακόμη κι αν ενοποιήσουν στις δύο τελευταίες εβδομάδες το λόγο τους και περιορίσουν τις μεταξύ τους αντιφάσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ανεφάρμοστο» λέει στέλεχος του οικονομικού επιτελείου και προσθέτει: «κρατικοποιήσεις και μία επανάληψη του «λεφτά υπάρχουν» δεν μπορούν να είναι η απάντηση στην σημερινή κρίση που περνά η χώρα».

Πάντως η μονοδιάστατη προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ που ετεροπροσδιορίζεται ως αντίδραση στον ΣΥΡΙΖΑ συναντά κριτική στο εσωτερικό του κόμματος. Ήδη υπάρχουν στελέχη που λένε ότι η υπερβολή στις επιθέσεις και το γεγονός ότι διάφορες δυνάμεις που έχουν ταυτιστεί με την προηγούμενη κατάσταση επιτίθενται καθημερινά στον ΣΥΡΙΖΑ τελικά προκαλεί δυσπιστία ή ακόμη και συμπάθεια σε ένα τμήμα της κοινής γνώμης. Φαίνεται άλλωστε αυτό και στα ποσοστά του που αντέχουν στις δημοσκοπήσεις.

Η ΝΔ πάντως θεωρεί ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει την δική της επιχειρηματολογία ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Πάνω σε αυτό θα κλιμακώσει την επίθεσή της. Αξιοποιώντας και την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας θα προβάλλει μέχρι το τέλος τις συνέπειες που θα έχει η επιστροφή στην δραχμή λόγω της «τυχοδιωκτικής και ανεύθυνης» πολιτικής του αντίπαλου κόμματος. «Υποβάθμιση των προσωπικών περιουσιών, ανεπάρκεια τροφίμων, άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, έλλειψη καυσίμων και μπλακ άουτ» είναι μερικά από τα δεινά που θα επισείουν ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη του.

Το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ όμως έχει απολέσει την ψυχραιμία του λόγω των εξελίξεων στην ΕΕ. Η επιβολή για άλλη μία φορά της γερμανικής γραμμής που εκφράζεται με το «η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις της» στερεί από τη ΝΔ το περιθώριο των προεκλογικών χειρισμών ενώ την φέρνει και μπροστά σε μία ασφυκτική κατάσταση την επόμενη ημέρα εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Κυρίως όμως υπονομεύει το βασικό της πρόταγμα της επαναδιαπραγμάτευσης. Οι φίλοι στην Ευρώπη μπορεί να χτυπούν την πλάτη στους συντηρητικούς συνομιλητές τους αλλά δεν δείχνουν καμία κατανόηση στις προεκλογικές και μετεκλογικές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: