Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Προς επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ

"Πυρετός" διαβουλεύσεων



 
 
Έντονες παρασκηνιακές επαφές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, που έχουν ως στόχο την επιστροφή στελεχών που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται εκτός ΝΔ. Η σχετική κινητικότητα άρχισε να αναπτύσσεται μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε δυο μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr τις τελευταίες μέρες έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με σκοπό να υπάρξει προσέγγιση της Συγγρού με τους Γιώργο Καρατζαφέρη, Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανο Μάνο.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού έχουν γίνει τα προκαταρκτικά, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, απευθείας επαφή του προέδρου της ΝΔ, με τους ομολόγους του, των μικρότερων κομμάτων της κεντροδεξιάς.

Μάλιστα, κατά την ίδια πληροφόρηση, θεωρείται ως κλεισμένη μια καταρχήν συμφωνία για την επιστροφή της κας Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία και είναι χαρακτηριστικό ότι συσκέψεις πραγματοποιούνται συνεχώς και στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε κορυφαίο επίπεδο.

Φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν στελέχη εντός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», όπως είναι οι Δημήτρης Ζαφειριάδης και Θόδωρος Σκυλακάκης, που θα προτιμούσαν την συγκρότηση φιλελεύθερου μετώπου, με τον Στέφανο Μάνο.

Πάντως, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επιστροφής όσων βρίσκονται εκτός κόμματος.

«Το θεωρώ απαραίτητο. Και εφικτό. Θα πρέπει όλοι να κάνουν στην άκρη να ξεπεραστούν προσωπικές διαφορές, διότι δε νομίζω ότι υπήρχαν τόσο βαθιές ιδεολογικές διαφορές, η ΝΔ να μπορέσει να επανενωθεί, να επιστρέψουν στη ΝΔ και στελέχη και κομματικοί συσχετισμοί οι οποίοι στο παρελθόν είχαν διαφοροποιηθεί, αλλά είχαν μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή και φιλελεύθερη ιδεολογική προσέγγιση. Πιστεύω ότι αυτό είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, δηλαδή εντός της επόμενης εβδομάδας και να κάνουμε πράξη αυτό που θέλαμε να γίνει εδώ και καιρό την σταδιακή επανένωση της μεγάλης κεντροδεξιάς…» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ενεργό ρόλο στις μέχρι τώρα παρασκηνιακές επαφές παίζει ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο πρώτος είχε λάβει την εξουσιοδότηση για να έρθει σε μια πρώτη επαφή με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο δεύτερος προσέγγισε τον Γιώργο Καρατζαφέρη.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: