Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Όσα είπαν για την Ελλάδα


Την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων επιθυμούν η Γαλλία και η Γερμανία, όπως δήλωσαν πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι είναι έτοιμοι να εισηγηθούν μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για την χώρα.
"Οι δύο ηγέτες, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την πρώτη τους συνάντηση στο Βερολίνο, χρησιμοποίησαν ωστόσο διαφορετικό τόνο και διατυπώσεις σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση και τις επικείμενες, νέες, εκλογές. Η Καγκελάριος τόνισε ότι ελπίζει να εφαρμοστούν οι όροι που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, ενώ σημείωσε ότι με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Αντώνη Σαμαρά έχει συζητήσει και τρόπους με τους οποίους «θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε δομικά την Ελλάδα, να την βοηθήσουμε στην ανάπτυξη, να την βοηθήσουμε σε οργανωτικό επίπεδο». Σε ό,τι αφορά τη νέα προσφυγή στις κάλπες, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι σέβεται το γεγονός ότι η Ελλάδα αποφάσισε να επαναλάβει τις εκλογές και επισήμανε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη». Πρόσθεσε δε ότι «για αυτά τα θέματα θα μιλήσει πλέον ο ελληνικός λαός και δεν έχουμε παρά να τον σεβαστούμε»".
Ο κ. Ολάντ, απευθυνόμενος στους Έλληνες, εξέφρασε την κατανόησή του για τους πολίτες που δοκιμάζονται, υποφέρουν και φοβούνται και αμφιβάλλουν για το μέλλον τους, έστειλε το μήνυμα, όπως είπε, ότι θα υπάρξουν μέτρα ανάπτυξης και ότι η Ελλάδα θα βοηθηθεί ώστε να παραμείνει στην Ζώνη του ευρώ. Επισήμανε ωστόσο ότι κάποια από τα κόμματα τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρώ και κάποια όχι και τόνισε: «Στις εκλογές θα μιλήσουν οι ίδιοι Έλληνες θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Η δική μου ευθύνη όμως είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι θα εισηγηθούμε μέτρα ανάπτυξης».enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: