Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αυτά λέει το ΚΚΕ για την σύσκεψη

Πολλά ακούσθηκαν για το τι διαδραματίσθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια μέχρι να καταλήξουν στον Παναγιώτη Πικραμμένο για την θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το ΚΚΕ τα πράγματα έγιναν ως εξής:
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη. Με αυτές τις προτάσεις διαφώνησαν η Αλέκα Παπαρήγα και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Πάνος Καμμένος πρότεινε τον Παναγιώτη Πικραμένο.

Μετά την απόρριψη της πρότασης Αρσένη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την πρόταση για τον Λουκά Παπαδήμο. Αρνήθηκαν την πρόταση ξανά το ΚΚΕ, ο Φ. Κουβέλης και ο Π. Καμμένος. Απορρίφθηκε επίσης η πρόταση Καμμένου για υπουργό εξωτερικών τον Παναγιώτη Ήφαιστο και άμυνας τον Δημήτρη Γράψα.

Στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας πρότεινε να αναλάβει ο αρχαιότερος δικαστικός, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, από την στιγμή που δεν υπήρχε ομοφωνία στις διάφορες προτάσεις»..enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: