Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σε χρήματα από την ΕΕ και ισοδύναμα μέτρα στηρίζει η ΝΔ τα 18 μέτρα, σύμφωνα με τον Χρ. Σταϊκούρα

Απαντήσεις για το οικονομικό πρόγραμμα



Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Απάντηση σε επικρίσεις για τα 18 σημεία του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας.
 Ο Χρ.Σταϊκούρας στον ΒΗΜΑ 99,5

«Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν στο εξωτερικό και δεν έχουν αξιοποιηθεί» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα μπορέσει να χειριστεί καλύτερα τους πόρους από το ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η ΝΔ έχει σχέδιο ισοδύναμων μέτρων και επικαλέστηκε 12 κωδικούς στον προϋπολογισμό, από όπου μπορούν να γίνουν περικοπές. Επίσης, ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιβληθεί ένας ελάχιστος φόρος στο τζίρο από τα νέα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Ο ίδιος αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ ανέφερε, πάντως, ότι τα περισσότερα από τα προτεινόμενα 18 σημεία είναι προς διαπραγμάτευση με τους εταίρους, «άλλα άμεσα, άλλα αργότερα».

Ειδικότερα για το θέμα της φορολόγησης, επισήμανε: «Αμεσα δεν μπορούμε να αυξήσουμε το αφορολόγητο αν δεν έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση», ενώ παρατήρησε ότι για την φορολόγηση των επιχειρήσεων μπορεί να γίνει κάτι άμεσα, ενώ η φορολόγηση των φυσικών προσώπων μπορεί να επανεξεταστεί αργότερα.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, μέτρα όπως η παροχή επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες είναι κάτι που έχει ήδη συζητηθεί και δεν το απορρίπτουν οι εταίροι.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: