Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ντιμπέιτ αλά γαλλικά προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με συντονιστές Στάη - Χατζηνικολάου



 
 



Την διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα με την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά και ένα ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός του γ.γ. της Χρυσής Αυγής.

Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η Κουμουνδούρου «ανταποκρίνεται στην πρόταση της ΝΔ για διεξαγωγή ντιμπέιτ ανάμεσα στους προέδρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ» χωρίς όμως αυτό να υποκαθιστά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει την ανάγκη διεξαγωγής και ενός δεύτερου ντιμπέιτ «ανάμεσα στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών, πλην της Χρυσής Αυγής, μπορεί να γίνει κατά τα πρότυπα του 2009».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ στα πρότυπα του γαλλικού μοντέλου όπου θα υπάρχει «ανοιχτός δημοκρατικός διασταυρούμενος διάλογος, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης εμπειρίας των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με ευθύνη της δημόσιας τηελόρασης, θα προσέδιδε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ένα ουσιαστικό περιεχόμενο σε μια τέτοια συζήτηση».

Όσον αφορά το θέμα της δημοσιογραφικής εκπροσώπησης στο ντιμπέιτ π ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «το ντιμπέιτ να διευθύνουν οι δημοσιογράφοι, Έλλη Στάη από τη δημόσια τηλεόραση που θα φιλοξενεί τη διαδικασία και Νίκος Χατζηνικολάου, ως ένας έμπειρος δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό χώρο που δεν εργάζεται αυτή την περίοδο σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: