Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η ευρωπαϊκή «τρομοκρατία», οι «έλληνες» κουκουλοφόροι και ο ρόλος του Καραμανλή



Η ευρωπαϊκή «τρομοκρατία», οι «έλληνες» κουκουλοφόροι και ο ρόλος του Καραμανλή
Οι συνεχιζόμενες απειλές, τις οποίες εκτοξεύουν κυβερνητικά στελέχη ευρωπαϊκών κρατών αλλά και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για έξοδο της χώρας από το ευρώ εάν δεν εκλεγεί κυβέρνηση η οποία να τυγχάνει της εγκρίσεως τους, αλλά και η απαράδεκτη πρακτική «καρφώματος» στην τρόικα ελλήνων κουκουλοφόρων- γερμανοτσολιάδων, έχουν εκνευρίσει σφόδρα την ελληνική κοινωνία η οποία αναζητά άμεσα διέξοδο.


Ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων έχει δημιουργήσει μία εξόχως δύσκολη κατάσταση- όχι μόνο στην οικονομία όπως ισχυρίζονται οι ειδήμονες των τηλεοπτικών εκπομπών- αλλά και στην υγεία, την πρόνοια, την ασφάλιση, την εργασία και σε ότι αφορά το σύνολο των ζητημάτων της καθημερινότητας του μέσου έλληνα πολίτη.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να επιχειρεί μια τελευταία κίνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να… επαναδιαπραγματευθεί - πέραν του μνημονίου- και  με τους ψηφοφόρους την αρχική του στάση μη ψήφισης του μνημονίου επιχειρηματολογώντας γιατί τελικά αποφάσισε και ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο. Γιατί αυτό έχει αποδειχθεί το πλέον ασθενές του σημείο. Δεν μπορεί να διαφεύγει ωστόσο ότι αυτή η πολιτική επιλογή ήταν και η αρχή των αποχωρήσεων από το κόμμα του.

Συνεπώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι δεν έχει πολλές επιλογές προκειμένου να επανακάμψει η κεντροδεξιά. Άλλωστε στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και η προχθεσινή δήλωση του κ. Κώστα Καραμανλή η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά.

Μάλιστα- όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες - ο προκάτοχος του κ. Σαμαρά στην προεδρεία της Ν.Δ καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αναλάβει πρωτοβουλίες και δεν θα περιοριστεί μόνο στην πρόσφατη δήλωση του.
Στενοί του συνεργάτες σημειώνουν ότι ήδη καθημερινά δέχεται στο γραφείο του πολλά κομματικά στελέχη και βουλευτές στους οποίους επισημαίνει την αναγκαιότητα στήριξης του κ. Σαμαρά και την αδήριτη ανάγκη ενότητας της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα ο τέως πρωθυπουργός δεν παραλείπει να τονίσει, σε κάθε περίπτωση, ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για εσωστρέφεια και γκρίνιες. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Καραμανλής δεν αρκείται μόνο στις προσωπικές επαφές αλλά σχεδόν καθημερινά τηλεφωνεί σε όσους κατά καιρούς έχουν δημοσίως εκδηλώσει δυσαρέσκεια ή ενστάσεις για την στρατηγική την οποία έχει επιλέξει ο κ. Σαμαράς.

Άρτεμις Παραδείσου

 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: