Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος: Σχηματισμός κυβέρνησης μέχρι αύριο

«ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ»


Ευάγγελος Βενιζέλος: Σχηματισμός κυβέρνησης μέχρι αύριο
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συναντησής του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, ενώ εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις «προκλητικές» όπως τις χαρακτήρισε δηλώσεις του.


«Οι διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μεχρι αύριο. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι επιθυμούμε κυβέρνηση με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Συμφωνήσαμε με τον κ. Σαμαρά ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για πλήρως απογοητευτική στάση. «Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι τουλάχιστον προκλητικές καθώς πιστεύει ότι όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να τρέξουμε να συγκροτήσουμε κυβέρνηση, ενώ εκείνος επιλέγει τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης» υπογράμμισε. 
«Ο λαός έδωσε εντολή συνεργασίας και αυτή η εντολή δεν έγινε αντιληπτή από όλους», παρατήρησε. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να δείξει σοβαρότητα στην Ευρώπη καθώς ο λαός αποφάσισε την παραμονή στο ευρώ και τη διατήρηση των κεκτημένων της δανειακής σύμβασης. 

Τέλος, υποστήριξε, ότι η πρώτη διερευνητική εντολή πρέπει να έχει ως κατάληξη, αύριο, τη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια- πρόταση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αποδεκτή από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά διήρκησε περίπου 40 λεπτά και εξελίχθηκε σε ομαλό κλίμα. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά το αναμενόμενο ναυάγιο με τον Αλέξη Τσίπρα είχε δηλώσει ότι προσβλέπει σε κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας ενώ κατέστησε προφανή την προσπάθειά του για σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή όσο δυνατόν περισσότερων πολιτικών φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση συμφωνίας των δύο πολιτικών αρχηγών Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν μαζί ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με άθροισμα 162 εδρών. http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: