Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

«Θέλουμε δίκαιη δίκη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΤΣΑΛΗ



«Θέλουμε δίκαιη δίκη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο»
Δίκαιη δίκη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ζήτησε σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κάνοντας λόγο για δικονομικές παρατυπίες που έχουν καταγραφεί εις βάρος του πρώην υπουργού. Ο συνήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου, καθηγητής, Λεωνίδας Κοτσαλής, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η υπόθεση του πελάτη του πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και ιδιαίτερη προσοχή από το δικαστήριο.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοτσαλής διευκρίνισε ότι «Από 11/4/2012 κι εντεύθεν, έχουν επισημανθεί- σε σχέση με την ανακριτική διαδικασία εις βάρος του πρώην υπουργού- δικονομικές παρατυπίες στις οποίες έχουν ήδη αναφερθεί προηγούμενες ανακοινώσεις μας.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό στο σύνολο του (δικονομικές ακυρότητες) όπως και τα άλλα θέματα, θα τεθούν  προσεχώς ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που θα κληθεί να  αποφανθεί επί της υπόθεσης, μετά το πέρας της σε εξέλιξη ευρισκόμενης τακτικής ανακρίσεως».

Ο συνήγορος του άλλωτε ισχυρού άνδρα της πολιτικής υποστήριξε την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί η υπόθεση με προσοχή, αμεροληψία και ψυχραιμία. «Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, ιδιαιτέρως σύνθετη και πολυεπίπεδη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους τους εμπλεκόμενους με ξεχωριστή προσοχή και αυστηρή τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Συντάγματος».

Ωστόσο, ο κ. Κοτσαλής δεν παρέλειψε να σχολιάσει την απόρριψη από το δικαστικό συμβούλιο των προσφυγών του κ. Τσοχατζόπουλου και της Βίκης Σταμάτη για αποφυλάκιση. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, ο πρώην υπουργός, η σύζυγος του και η κόρη του τελούν από 16/4/2012, 19/4/2012 και 20/4/2012 αντιστοίχως, σε προσωρινή κράτηση. Η θέση μας για την πλήρωση ή μη των σχετικών προϋποθέσεων, όπως διαγράφονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ, έχει παρουσιαστεί δημόσια. Και τούτο ισχύει και σήμερα μετά την απόρριψη από το δικαστικό συμβούλιο των προσφυγών κατά της προσωρινής κράτησης τους.

Τέλος, ο κ. Κοτσαλής ζήτησε την διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης που είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. «Η δίκαιη δίκη αποτελεί όχι απλώς αίτημα κενό περιεχομένου. Ανήκει στον πυρήνα του Κράτους Δικαίου που διατρέχει την λειτουργία της Πολιτείας. Ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει εύλογη αξίωση για δίκαιη δίκη» υπογράμμισε.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: