Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Έξαλλοι στο ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ



"Πρωτοφανή" και "δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά αδιανόητη" χαρακτηρίζουν κύκλοι της Ιπποκράτους τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα,ότι μια κοινοβουλευτική και εκλογική πλειοψηφία δεν έχει νομιμοποίηση να κάνει τίποτα γιατί θα έχει απέναντί της την αντίδραση μιας ισχυρής αντιπολίτευσης.
"Αν ήθελε να μας πει ότι δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της εθνικής συνευθύνης ας έρθει να το πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να καταγραφεί στα πρακτικά και να δημοσιοποιηθεί", λένε.
Υποστήριξαν ότι η πρώτη προτίμηση του λαού είναι κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και ανέφεραν
ότι όλοι περιμένουν να δώσει τη λύση πάλι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχασε τα 4/5 της δύναμής του, άντεξε στην "πολιτική τυφλή" αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, ενώ όλοι οι άλλοι "κρύβονται πίσω του", ακόμα και η ΝΔ που "όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά", είναι "ultra μνημονιακή".

Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι πολύ σύντομα το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ θα αντιστοιχηθεί προς τις προσδοκίες που έχει από αυτό ο κόσμο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ή τουλάχιστον η θητεία της να φτάσει έως τις ευρωεκλογές.
"Θέλουμε να αποφύγουμε θνησιγενείς λύσεις. Δεν γίνεται να μην υπάρχει επαρκής βαθμός σύμπραξης και της αντιπολίτευσης", σημειώνουν και προσθέτουν ότι "σαφώς θα υπάρξει μια κυβέρνηση, αυτό θέλουμε, θα δούμε ποια κυβέρνηση". 
Τέλος, καταλήγουν λέγοντας ότι "δεν θα απαλλαγεί ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ από το βάρος της ευθύνης της συμμετοχής του στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: