Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Kαι οι G20 ζητούν άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης

Τί περιλαμβάνει το προσχέδιο συμπερασμάτων


 


Πιέζουν και οι Είκοσι ισχυρότερες χώρες του πλανήτη για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα.
 
Στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου των G20 τονίζεται πως τα μέλη των 20 «προσβλέπουν ότι η ευρωζώνη θα συνεργαστεί αρμονικά με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της βιωσιμότητας εντός του ευρώ».
 
Παράλληλα, στο draft του τελικού ανακοινωθέντος σημειώνεται πως «η Ευρώπη θα συμφωνήσει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσει την ευρωζώνη σταθερή και ανέπαφη».
 
Το προσχέδιο, έτσι όπως διέρρευσε στο Reuters, καλεί τις χώρες της ευρωζώνης «να βρουν τρόπους για να σπάσουν την επικίνδυνη αλληλεξάρτηση μεταξύ των κρατών και των τραπεζών».
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης που μετέχουν στο G20 θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση της σταθερότητας και την ακεραιότητας της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των χρηματοοικονομικών και το κόψιμο της επικίνδυνης αλληλεξάρτησης μεταξύ κρατών και τραπεζών».
 
Την ίδια ώρα το προσχέδιο τονίζει ότι παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για τα μέλη του G20 η «ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη που μειώνει την ανεργία, καθώς οδηγεί σε υψηλότερη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και αύξηση της ευδαιμονίας σε όλο τον κόσμο»!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: