Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δεν δέχεται την ήττα ο Σόιμπλε



Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτίμησε στη σημερινή ομιλία του στην Κάτω Βουλή ότι, αν ανακηρύξει κανένας "την Ισπανία και την Ιταλία ως κράτη-νικητές στο τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τότε ο τρόπος σκέψης του ελέγχεται για τη σαθρότητά του".

"Δεν μού αρέσει ο τρόπος σκέψης: 'ποιός κέρδισε, ποιός έχασε: η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία'. Πρόκειται για έναν σαθρό συλλογισμό, τονίζω ότι η πολιτική διαφέρει απ το ποδόσφαιρο", στηλίτευσε ο αξιωματούχος.
"Αν η απόφασή μας αυτή ήταν καλή για την Ευρώπη, τότε ας πούμε ότι κέρδισε όλος ο κόσμος", υπογράμμισε.

Στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο "η καγκελαρία υπεραμύνθηκε και εν πολλοίς επέβαλε ό,τι αποτελεί την πάγια πολιτική για την γερμανική κυβέρνηση", επισήμανε ο κ. Σόιμπλε στη συνέχεια της ίδιας ομιλίας. "Θέσαμε τους όρους μας, σε όσες χώρες έχουν οικονομικές δυσκολίες", επέμεινε ο ίδιος, "ενώ δεν υποχωρήσαμε (χθες Πέμπτη στις Βρυξέλλες) ως προς τη θέση μας αυτήν".

Τα ΜΜΕ χειρίζονται αυτά τα θέματα, σαν να υπήρχαν "νέες κόκκινες γραμμές, που τίθενται, αλλά ακυρώνονται στη συνέχεια, κάτι τέτοιο όμως είναι ανακριβές", υποστήριξε εξάλλου, υπαινισσόμενος τις επικρίσεις που είδαν χθες Πέμπτη στο Βερολίνο το φως της δημοσιότητας, διατυπωμένες από Σοσιαλδημοκράτες βουλευτές.
"Η Φινλανδία, η Αυστρία, η Σλοβακία, η Εσθονία υποστηρίζουν τη γερμανική πολιτική για δημοσιονομικούς ελέγχους και δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη", τόνισε απ την πλευρά του το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιέργκ 'Ασμουσεν(Γερμανία), στη συνέντευξή του που μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο "Φοίνικας". "Η γερμανική καγκελαρία δεν είναι στην ΕΕ απομονωμένη", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Πηγή:ΑΜΠΕ
 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: