Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Το ΚΚΕ για τη Σύνοδο



''Ο προσωρινός συμβιβασμός της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτική'', αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, για όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής.
''Οι αποφάσεις της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών και του Συμφώνου Ανάπτυξης δεν συνιστούν «ήττα της γερμανικής κυβέρνησης», αλλά επιχειρούν να θωρακίσουν το ευρώ ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα και γενικότερα την Ευρωζώνη που κλυδωνίζεται απ’ τις συνέπειες της κρίσης'', συμπληρώνει το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι ''η νέα συμφωνία για τους όρους δανεισμού αστικών κρατών και τραπεζικών ομίλων οδηγεί σε νέα επιβάρυνση τα λαϊκά στρώματα''.
Κατηγορεί επίσης τον Αντώνη Σαμαρά για ''απάτη'', όσο και το ΣΥΡΙΖΑ για ''ψευδεπίγραφη κριτική'', τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ''το σύνολο των εξελίξεων αναδεικνύει την προεκλογική απάτη περί φιλολαϊκής επαναδιαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων. Απάτη που αποκαλύπτεται τόσο με την επιστολή Σαμαρά και τη δέσμευσή του για επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, όσο και με την ψευδεπίγραφη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί φιλολαϊκή τη διαπραγμάτευση Μόντι - Ολάντ για την κατανομή των κερδών - ζημιών μεταξύ των μονοπωλίων των διαφορετικών κρατών -μελών''.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: