Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Παραλήρημα της Χρυσής Αυγής που καλεί τα μέλη της κόντρα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Εμφυλιοπολεμική ρητορική


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Βρίζοντας σκαιότατα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αριστερών οργανώσεων με χαρακτηρισμούς, όπως «εγχώριοι άπλυτοι εθνοπροδότες», και προαναγγέλοντας σύγκρουση, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση, με την οποία καλεί τα μέλη της σε αντισυλλαλητήριο στην Νίκαια, με αφορμή τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στην πλατεία Αγίου Νικολάου αριστερές οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών και σύλλογοι της περιοχής.

Στη συγκέντρωση μίλησαν μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, εργαζόμενοι του δήμου Νίκαιας-Ρέντη καθώς και εκπρόσωποι αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα Νίκαιας και πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη στάση, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν ότι η ελληνική αστυνομία συνεργάζεται με την Χρυσή Αυγή και συγκαλύπτει τις επιθέσεις εις βάρος μεταναστών.

Την ίδια ώρα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία του κόμματός τους στην οδό Καισαρείας, χωρίς ωστόσο να εμπλακούν με το συλλαλητήριο, παρά τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί σύμφωνα με την οποία θα το εμπόδιζαν.
Η αντιφασιστική πρωτοβουλία διοργανώνεται ύστερα από τις απειλές μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών καταστηματαρχών στην περιοχή, στους οποίους και έδωσαν «τελεσίγραφο» να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να φύγουν από την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι «έφτασε η μεγάλη στιγμή να δείξουμε τι αξίζουμε και πόσο ενωμένοι είμαστε», ενώ καλεί τα μέλη της να επικοινωνήσουν με τον τομέα της Νίκαιας γιατί, όπως τονίζεται, «για ευνόητους λογούς ασφαλείας οι οδηγίες δεν θα δοθούν δημόσια».

Στην υβριστική ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, την Αλβανία, την Αφρική και άλλα σκουπίδια», που -όπως αναφέρεται- «στοιβάχτηκαν στην πατρίδα μας σε συνεργασία με εγχώριους άπλυτους εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ και άλλων 'προοδευτικών'»,  

Καλώντας τα μέλη της στο αντισυλλαλητήριο προειδοποιούν: «Έλληνες πατριώτες εθνικιστές, αυτό δεν θα περάσει, όχι τα γραφεία δεν θα κλείσουμε, αλλά ούτε να πλησιάσουν στα 500 μέτρα δεν θα τους αφήσουμε. Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι κάτω από τα γραφεία μας να βροντοφωνάζουν για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους και εμείς οι νεότεροι ως δύναμη περιφρούρησης, σε συνεργασία με τοπικές από όλη την Αττική να αποτρέψουμε τον εχθρό και να διασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων της Νικαίας αλλά και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που θα γίνει στόχος των αναρχομπολσεβίκων».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: