Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Παναγιωτακόπουλος: “Είστε ανίκανοι”...



Σκληρότατη κριτική στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

«Δυστυχώς ενώ η κοινωνία φώναζε, η ... ηγετική ομάδα που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του 2009 σε κυβερνητικό επίπεδο, κώφευε! Περί άλλων τύρβαζε! Αυλοκόλακες, κηπουροί και αλεξιπτωτιστές στο ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν μια πραγματικότητα ζοφερή και για την κοινωνία και για το κόμμα» είπε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Συνεχίζοντας την κριτική του στην ηγετική ομάδα ο κ Παναγιωτακόπουλος τόνισε ότι «Ανίκανοι και λίγοι, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στρατηγική, παραδόθηκαν στις ορέξεις των ισχυρών. Θυσίασαν τις αρχές και τις αξίες μας στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης σωτηρίας που δεν ήρθε ποτέ! Ακύρωσαν κάθε δεσμό με τις κοινωνικές ομάδες που μας στήριξαν. Τις έστρεψαν εναντίον μας».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος συνεχίζοντας την κριτική στην ηγετική ομάδα τόνισε ότι: «Μετατραπήκαμε σε οδοστρωτήρα κάθε κοινωνικής κατάκτησης. Συντρίψαμε την ελληνική οικογένεια, τον επαγγελματία, τους νέους. Εξαφανίσαμε τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα και επιβάλλαμε κανόνες άναρχης φτωχοποίησης, εξαθλίωσης και μαζικής απογοήτευσης. Απαρνηθήκαμε το δικό μας έργο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς αναιρέσαμε κατακτήσεις του λαού που εμείς είχαμε κατοχυρώσει. Μοιράσαμε απλόχερα την απογοήτευση, το φόβο για το αύριο, την ανασφάλεια σε όλους. Αλλά δεν έφτασε μόνο αυτό! Απειλήσαμε, εξυβρίσαμε, τα βάλαμε με όλους, προκαλέσαμε με δηλώσεις που κάτω από άλλες συνθήκες θα είχαν οδηγήσει σε αποβίβαση από το τρένο όσων τις εκστόμιζαν. Δυστυχώς τολμούν ακόμη και σήμερα».

«Είναι ιστορικές οι ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν τις τύχες της Κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές του 2009 και τις τύχες του κόμματος. Το λέω με πόνο ψυχής. Αποδειχθήκατε λίγοι και ανίκανοι. Και αυτό σας στερεί το ηθικό δικαίωμα να επιζητείτε ρόλους και αξιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Παναγιωτακόπουλος προειδοποίησε ότι θα βρεθούν απέναντι με όσους σκέφτονται να αλλάξουν τα σύμβολα και το όνομα του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας «Για εμένα αλλά και για πολλούς ακόμα - αυτή είναι κόκκινη γραμμή. Και προειδοποιούμε τους εραστές του νέου πολιτικού αναθεωρητισμού ότι θα μας βρουν απέναντί τους με όλες μας τις δυνάμεις. Η απαξίωση και η εκλογική συρρίκνωση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το όνομα και τα σύμβολα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: