Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η τρικομματική κυβέρνηση προωθεί τη σκληρή εφαρμογή του μνημονίου, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη αντίδραση


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση, αλλά προωθούν τη σκληρή εφαρμογή του μνημονίου. Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί οργανική συνέχεια της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το μόνο που άλλαξε, είναι ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν, επίσης, ότι οι προεκλογικές «εξαγγελίες» για επαναδιαπραγμάτευση εκ μέρους των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση αποτελούν «συνειδητό ψέμα», ενώ εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση για ευρωπαϊκή λύση για το χρέος, αλλά ότι αντίθετα η κυβέρνηση «στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της ΕΕ που οδηγεί την ευρωζώνη σε διάλυση».

Εκτιμούν, επίσης, ότι η αναφορά του κ. Σαμαρά σε μεταρρυθμιστικές τομές, «που έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια», δείχνει την μνημονιακή κατεύθυνση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η ύφεση και η ανεργία, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τα οποία ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι θα καταπολεμηθούν με ένα μαγικό τρόπο, δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια, ούτε με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής της λιτότητας, με την οποία θα επιδεινωθεί η κατάσταση».

Εξίσου αιχμηρή κριτική ασκούν οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για «ξεπούλημα» του δημόσιου πλούτου και ιδιωτικοποιήσεις, «ακόμα και του νερού και μάλιστα πρόσθετα από τις δεσμεύσεις των μνημονίων» που τελικά «δείχνουν τον ακραία νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης και την πρόθεσή της για πλήρη παράδοση του εθνικού πλούτου στους ιδιώτες».

Απαντώντας στα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφέρει: «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Παραμένουν αδιόρθωτοι».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: