Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Οδεύουμε προς μείωση επιτοκίου - 0,75% στις 6 Σεπτεμβρίου Societe Generale: Η Ελλάδα θα πάρει τη δόση και δε θα βγει από το ευρώ

 

Η Ελλάδα έχει υψηλή πιθανότητα να λάβει την επόμενη δόση, η επιμήκυνση των δανείων δεν είναι σίγουρη ( μέτρια πιθανότητα) , νέα χρήματα δε θα δοθούν, αλλά η Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ- καθώς οι πιθανότητες είναι πολύ χαμηλές. 

Τις εκτιμήσεις αυτές κάνει η Γαλλική Τράπεζα «Societe Generale» δημοσιεύοντας σε ανάλυσή της τα επόμενα κρίσιμα ραντεβού για την Ευρωζώνη. Μάλιστα, όπως αναφέρει η επίδραση από μια παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ χαρακτηρίζεται ως «αλλαγή παιχνιδιού». 

Συγκεκριμένα, οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες είναι στις 29 Αυγούστου όταν η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μοντι, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου -την ημέρα που θα συνεδριάσει η ΕΚΤ-, η κυρία Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Ραχοϊ. 

Για την συνεδρίαση της ΕΚΤ, η Γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι, η πιθανότητα μείωσης του επιτοκίου ( από το 0,75% ) είναι πολύ υψηλή.  Αναλυτικά, οι προβλέψεις των Γάλλων αναλυτών για τα αναμενόμενα γεγονότα στην Ευρώπη έχουν ως εξής:         

Δεν υπάρχουν σχόλια: