Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Γιάννης Στουρνάρας: «Κλείδωσαν» τα μέτρα – Μελετάμε το χρονοδιάγραμμα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ME TOΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ



Γιάννης Στουρνάρας: «Κλείδωσαν» τα μέτρα – Μελετάμε το χρονοδιάγραμμα
«Κλείδωσε» το πακέτο μέτρων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, αμέσως μετά τη σύσκεψη διάρκειας δύο ωρών που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας.  Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, αυτή τη στιγμή μελετάται το χρονοδιάγραμμα.  Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει ερωτήσεις για τα ειδικά μισθολόγια, μην θέλοντας να προκαταβάλει την αυριανή σύσκεψη τωνπολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ και για την πορεία των επαφών του αναφορικά με τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ηκυβέρνηση προσανατολίζεται προς κλιμακωτές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, με ειδική μέριμνα για ένστολους με επικίνδυνα καθήκοντα, όπως οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και οι ιπτάμενοι πιλότοι.

Επίσημες ανακοινώσεις, πάντως, δεν αναμένονται πριν την αυριανή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η λίστα με τα μέτρα έχει ήδη δοθεί στους κυρίουςΒενιζέλο και Κουβέλη προκειμένου αύριο να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει επίσης από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης τόσο ουσιαστικά όσο και επικοινωνιακά, ενώ πολύ σημαντικό είναι να μην υπάρξουν διαρροές μέσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες και των τριών κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: