Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Πύρινα μέτωπα σε αρκετά σημεία της χώρας

Επί ποδός η πυροσβεστική


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Άλλη μία δύσκολη ημέρα για την πυροσβεστική, οι δυνάμεις της οποίας δίνουν μάχη με τις φλόγες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Κερί Ζακύνθου, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά ξέσπασε επίσης το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Σορώνη Ρόδου. Στο σημείο βρίσκονται 16 πυροσβέσετς με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιές ξέσπασαν την Τρίτη σε δύο σημεία στην Ηλεία: Η πρώτη καίει δασική έκταση στο Γεράκι του δήμου Ηλίδας, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν δώδεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη. Η δεύτερη, που ξέσπασε επίσης σε δασική έκταση στην Αγία Κυριακή (του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας), τέθηκε υπό μερικό έλεγχο νωρίς το απόγευμα.

Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ της Δευτέρας δασική πυρκαγιά στις Πινακάτες του νοτίου Πηλίου. Η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Αργυρέικα, χωρίς όμως να κινδυνεύει ο  οικισμός.  Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές.
  
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες των επίγειων μέσων πυρόσβεσης στο Σκοπό Φλώρινας. Η φωτιά εισήλθε στο ελληνικό έδαφος από τη γειτονική ΠΓΔΜ, κατακαίγοντας δασικές εκτάσεις. Στην περιοχή βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 15 άτομα και τέσσερις εθελοντές.
Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι φωτιά στην Εράτυρα Κοζάνης που καίει θαμνώδεις εκτάσεις, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στο Φελί και στο Δασύλλιο Γρεβενών που έκαψαν δασικές εκτάσεις. 
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Κιάφα στο Κορωπί, για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Αργά το μεσημέρι τέθηκε επίσης υπό έλεγχο πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί στο όρος Όθρυς στη Στυλίδα Φθιώτιδας.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η μεγάλη φωτιά που έκαψε σπίτια και αποθήκες στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί επίσης μέτωπα στην Καρύνια-Πολεμίτα Λακωνίας, στο Λαϊνάκι Λευκάδας και στη Μεγάλη Κερασιά της Καλαμπάκας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: