Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

«Το λόμπι της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο» είπε ο Αντ.Σαμαράς

«Έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι»


O Αντώνης Σαμαράς στο Προεδρικό Μέγαρο
O Αντώνης Σαμαράς στο Προεδρικό Μέγαρο   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Αθήνα
Τον Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε ο πρωθυπουργός για τις επαφές που είχε στο Βερολίνο και το Παρίσι με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «δίνεται η μάχη για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας, για να φέρουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, την ανάκαμψη».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ακόμη ότι «το λόμπι της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο» και κατέληξε: «έχουμε ακόμα πολλή δουλεία μπροστά μας».

Νωρίτερα, στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες με τον Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός είπε ότι «έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε όγκο δουλειάς, για αυτό και πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη θα συναντηθούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να συζητήσουν τα μέτρα και ειδικά τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης δήλωσε:

«Όσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να δικαιολογήσει τον υφεσιακό και αντικοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του, δεν μπορεί να κρύψει πως αυτή είναι που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και υπονομεύει τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη.

» Ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι αυτοί που συγκροτούν το λόμπυ της χρεοκοπίας και με την πολιτική τους ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και αποδομούν την ΕΕ.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: