Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Έλεγχοι σε 54.000 άτομα από το ΣΔΟΕ για εμβάσματα στο εξωτερικό

Στο στόχαστρο κεφάλαια 22 δισ. ευρώ


Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα ξεκινήσουν -κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ έκαστος
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα ξεκινήσουν -κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ έκαστος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η άμεση λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, του Eιδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά τις επόμενες ημέρες σε έλεγχο και διασταυρώσεις στοιχείων σε 54.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό, την περίοδο 2009-2012.

Πρόκειται για ποσά που ξεπερνούν συνολικά τα 22 δισ. ευρώ.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα ξεκινήσουν -κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ έκαστος.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ προβλέπονται δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, επιβολή πολύ υψηλών προστίμων και απόδοση στο Δημόσιο των φόρων που αναλογούν στα μη δηλωθέντα ποσά.

Το ΣΔΟΕ έχει στη διάθεσή του CD με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό.

Ήδη, έχει προχωρήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών, που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: