Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Άρση περιοριστικών για Κασιδιάρη

Την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για εμπλοκή σε επίθεση κατά μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου το 2007, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δετό το αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκειμένου ν’ αρθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, που του είχαν επιβληθεί.

Αντίθετη, πάντως, ήταν η πρόταση της εισαγγελέως που είχε ζητήσει να εξακολουθήσουν να ισχύουν οι περιοριστικοί όροι του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι κατηγορίες αφορούν την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του μεταπτυχιακού φοιτητή από πέντε δράστες οι οποίοι αφού τον ξυλοκόπησαν, του πήραν την ταυτότητα και διέφυγαν με αυτοκίνητο. Αυτόπτης μάρτυρας συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου το οποίο ανήκει στον Ηλία Κασιδιάρη. Ο ίδιος, ωστόσο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνείται τις κατηγορίες, προβάλλοντας μάλιστα άλλοθι για την επίμαχη ημέρα όποτε έγινε η επίθεση.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος πλέον καλύπτεται από τις διατάξεις περί ασυλίας των βουλευτών και απαιτείται άδεια του κοινοβουλίου για να δικαστεί, έχει ζητήσει με αίτησή του την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Έτσι, η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή που θα αποφασίσει για την άρση ή όχι της βουλευτικής του ασυλίας.

Πηγή: AΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: