Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ένστολοι άνοιξαν το χορό των κινητοποιήσεων στο περιθώριο της 77ης ΔΕΘ

Αντιδράσεις για τα μέτρα


Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των ενστόλων στον Λευκό Πύργο
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των ενστόλων στον Λευκό Πύργο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Για τα συλλαλητήρια κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι με φόντο την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ.

Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι ένστολοι με συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

«Δεν αντέχουμε άλλο» είπε, απευθυνόμενους προς τους συναδέλφους του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, ενώ, σχολιάζοντας το σύνθημα μερίδας διαδηλωτών για απεργιακές κινητοποιήσεις, σημείωσε: «Η απεργία είναι διεκδικήσιμη. Με τα μέτρα που παίρνουν, μόνοι τους μας οδηγούν εκεί».

Στη συγκέντρωση βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των ένστολων, ενώ θυμήθηκε τα μεταπολεμικά χρόνια όταν, όπως είπε, ο πατέρας του υπηρετούσε στη Χωροφυλακή.

Συγκροτώντας πορεία, οι ένστολοι -στη συνέχεια- βγήκαν στο οδόστρωμα και κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

Στο ύψος της οδού Έντισον παρατάχθηκαν τρεις αστυνομικές κλούβες, ανακόπτοντας την πορεία των διαδηλωτών προς το ξενοδοχείο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Τελικά, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο, όπου, την ώρα εκείνη βρισκόταν, κυβερνητικό κλιμάκιο, και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ένστολων «απαίτησαν» -όπως είπαν- να μεσολαβήσει o κ. Καράογλου, ώστε να συναντηθούν αύριο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φωτόπουλος, τόνισε: «Ο αγώνας μας δεν θα έχει τελειωμό. Ή θα δώσουν λύση στα ζητήματά μας ή θα μας αποτελειώσουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης».

Στην πορεία συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Π.Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Τσουκαλάς.

Συγκεντρώσεις το απόγευμα

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και πυροσβέστες.

Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος.

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο θα ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα παραβρεθεί και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 6 το απόγευμα στο Συντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη

Με αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ και εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων της ΕΛΑΣ, ενόψει των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ και των επικείμενων διαδηλώσεων.

Στους δρόμους θα βρίσκονται 3.000 με 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες -δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», από όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: