Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ


Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση»


Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση»
eurokinissi
Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και ότι αυτά θα είναι τα τελευταία επώδυνα μέτρα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στα εγκαίνια της77ης ΔΕΘ, εκφράζοντας τη δέσμευση ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες όταν η χώρα μπει σε τροχιά ανάπτυξης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε στην ομιλία του ότι «φέτος είναι πράγματι μια χρονιά πιο διαφορετική» είπε αναφέροντας ότι «νικητές βγαίνουν όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια και είμαστε εδώ για να πούμε την αλήθεια».

«Η εξωστρέφεια είναι εθνική προτεραιότητα» τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι η «η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη. Η προσδοκία της δραχμής που είχε δημιουργηθεί, παρέλυε την οικονομία μας. Προτεραιότητα ήταν να αποτρέψουμε την καταστροφή που μας απειλούσε».

Για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας είπε ακόμα επισημαίνοντας ότι εφαρμόζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις περικοπές για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και να μειώσουμε το χρέος μας.

«Η μείωση των δαπανών έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορεί μία χώρα να ζει με δανεικά» πρόσθεσε. «Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές και προσπαθούμε να μην είναι οριζόντιες» συμπλήρωσε, λέγοντας ότι θα αποκατασταθούν οι πιο αδικημένοι, όταν η χώρα μπει σε τροχιά ανάπτυξης. «Μέσα σε αυτά που κόβονται, είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχτούν» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «όλες οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των αδικιών, ισχύουν στο ακέραιο». Επισήμανε ότι δεν θα κοπούν τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς και τόνισε πως η αποκατάσταση των αδικιών θα αρχίσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους ένστολους.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι «θέλουμε να γίνουμε χώρος υποδοχής επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» ενώ υπογράμμισε ότι «χτυπάμε και εξαλείφουμε τα σκάνδαλα της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής».

«Η ανεργία είναι ο ύψιστος εχθρός που πρέπει να καταπολεμήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Με την επόμενη δόση θα ανακεφαλαιωποιηθούν οι τράπεζες και το Δημόσιο θα εξοφλήσει τα χρέη του προς τρίτους, είπε ο κ. Σαμαράς. «Θα υπάρξουν ταυτόχρονα μέτρα ανάπτυξης, που θα είναι μεγαλύτερα των περικοπών. Η επόμενη δόση του δανείου θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα» ανέφερε. 

«Η απόφαση Ντράγκι δείχνει ότι η λύση βρίσκεται μέσα στο ευρώ» τόνισε και ανέφερε ότι «όλα αυτά προϋποθέτουν ότι θα μείνουμε στο ευρώ, ότι θα κερδίζουμε αξιοπιστία. Μας έλεγαν ότι το ευρώ δεν είναι ταμπού, αλλά δεν έλεγαν τι θα γίνει αν βγούμε από το ευρώ. Αν βγαίναμε από το ευρώ δεν θα μειωνόταν οι συντάξεις, θα καταργούνταν» συμπλήρωσε.

«Πώς θα διατηρηθεί η συνοχή αν δίναμε χαρτιά νομιμότητας σε όλους τους λαθρομετανάστες;» αναρωτήθηκε, σχετικά με την πολιτική του στο μεταναστευτικό.

«Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας, την εύχονται κιόλας» είπε, κατηγορώντας το «λόμπι της δραχμής» φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε στον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα, και τη δήλωση του περί Αργεντινής, λέγοντας πως «ορισμένοι νοσταλγούν την Αργεντινή».

Για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα είπε ότι αποτελούν την καρδιά της ανάπτυξης και για τη συνένωση της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας εθνικός φορέας εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

Αρχίζει ο «μαραθώνιος»

Ο πρωθυπουργός πετάει για την Αθήνα το μεσημέρι με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει κρίσιμες συναντήσεις τις επόμενες μέρες.

Την Κυριακή στις 19:00 θα συναντήσει τους κυρίους Κουβέλη και Βενιζέλο, τους οποίους θα ενημερώσει για τις συνομιλίες που θα έχει με τους εκπροσώπους της τρόικα της Δευτέρα το πρωί στην Αθήνα (11:45) όπως και για την επικείμενη συνάντηση την Τρίτη (15:00) με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: