Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Όπως προκύπτει από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κλείδωσαν οι περικοπές στους μισθούς στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών

 


Ενώ οι αστυνομικοί, οι άντρες του λιμενικού, της πυροσβεστικής και οι στρατιωτικοί είναι επί ποδός επιχειρώντας να αποτρέψουν νέα μείωση των αποδοχών τους, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιβεβαίωσε ότι το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων θα συρρικνωθεί κι άλλο.

«Προσπαθήσαμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τις απώλειε των ενστόλων», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσοστό.
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι δεν μειώνονται τα επιδόματα αντρών των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ και των ενόπλων δυνάμεων. «Δεν θα αγγίξουμε καθόλου τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας των πιο μάχιμων αστυνομικών και στρατιωτικών», δεσμεύθηκε ο κ. Σαμαράς.

Με απλά λόγια, ακόμη και οι λεγόμενοι μάχιμοι θα υποστούν νέο κούρεμα στις αποδοχές τους αλλά θα διατηρήσουν στο ακέραιο τα επιδόματα που λαμβάνουν λόγω της φύσης της καθημερινής τους αποστολής, είτε πρόκειται για πιλότους, είτε για κομάντος.

«Για να λέμε ολόκληρη την αλήθεια, μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν! Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις επώδυνες περικοπές. Αλλά κάποιες θα υπάρχουν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς.», είπε ο κ. Σαμαράς και δεσμεύθηκε ότι «αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μάλιστα ότι μόλις η οικονομία ανακάμψει, δηλαδή μόλις αρχίσει να παράγει έσοδα και να καλύπτει τα ελλείμματα, «όλες οι άδικες περικοπές θα αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκαθίστανται». Ο κ. Σαμαράς δεν θέλησε να προσδιορίσει «ποιες, πότε και πόσο ακριβώς θα αποκατασταθούν». Όπως σημείωσε όμως, «θα αρχίσουμε από τους πιο αδικημένους: από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους, τους ένστολους και τα πιο δοκιμαζόμενα στρώματα της μεσαίας τάξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: