Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

«ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ» ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!


Έρευνα της αστυνομίας για το «μπαράζ» επιθέσεων της Χρυσής Αυγής σε λαϊκές αγορές και πανηγύρια


Επίθεση κατά αλλοδαπών πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με δύο βουλευτές επικεφαλής σε πανηγύρι στη Ραφήνατο βράδυ του Σαββάτου, με την αστυνομια να διενεργεί έρευνα για την «έφοδο». Παράλληλα, ομάδες της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιοχές της χώρας επισκέφθηκαν τις λαϊκές αγορές του Σαββάτου και επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς πωλητές ζητώντας τους να μαζέψουν τους πάγκους τους και να φύγουν.Στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής το βουλευτή Αιτ/νίαςΚώστα Μπαρμπαρούση, επισκέφθηκε για το σκοπό αυτό αρχικά τη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία. Η ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να απωθήσει τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, κυρίως Κινέζουςκλωτσώντας ακόμη και κούτες με το εμπόρευμά τους αλλά και τους πάγκους τους. 

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στη Ραφήνα, αυτή έγινε κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παναγίας Παντοβασίλισσας, στις 8 το βράδυ, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων με τον Γ. Γερμενή (Β’ Αθηνών) γνωστό και ως «Καιάδα» και τον Π. Ηλιόπουλο (Μαγνησίας), διέλυσαν τελείως τους πάγκους των αλλοδαπών μικροπωλητών.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής θεώρησαν ότι οι μικροπωλητές «μολύνουν» την Εκκλησία, τους έλεγξαν τις άδειες και τους κατήγγειλαν στην αστυνομία. Στη συνέχεια συμμετείχαν στην... περιφορά της εικόνας!

Η Χ.Α. εξέδωσε και ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη δράση της:

«Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες σε θρησκευτική πανήγυρη της Ανατολικής Αττικής. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, τα μέλη μας βρέθηκαν προς τιμήν της Θεοτόκου Παντοβασιλίσσης και ακολούθως συμμετείχαν στην περιφορά της ιερής εικόνας. Όταν αντελήφθησαν το όργιο του παρεμπορίου και κατόπιν δεκάδων αιτημάτων Ελλήνων μικροπωλητών, οι συναγωνιστές και εκλεγμένοι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών. Αφού προέκυψε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο έγγραφο για τη διενέργεια εμπορίου, τα παράνομα προϊόντα αποσύρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι οι ανύπαρκτοι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να πάψουν να υποθάλπουν την παρανομία».

Έρευνα της αστυνομίας

Επίσημη προανάκριση για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής και απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας διατάχθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την έφοδο στο πανηγύρι της Ραφήνας.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν και να προσωποποιηθούν ευθύνες και να προχωρήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: