Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη ΔΕΘ

Μήνυμα οργής κατά της λιτότητας


Το χορό των κινητοποιήσεων στη Θεσααλονίκη άνοιξαν νωρίτερα οι ένστολοι
Το χορό των κινητοποιήσεων στη Θεσααλονίκη άνοιξαν νωρίτερα οι ένστολοι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργατικών συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, κατά της πολιτικής σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε μετά τις 6 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στο οποίο συμμετέχει και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Δεν μπορεί ο λαός να ζήσει καλύτερα, δεν μπορεί ν' ανακουφιστεί ακόμη κι από τα βάρη της κρίσης, αν δεν αποφασίσει ένα πράγμα: ότι πρέπει να γλιτώσουμε από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων τη χώρα μας. Όλα τ' άλλα τα φάρμακα είναι δηλητηριώδη» δήλωσε η κ .Παπαρήγα, προσερχόμενη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην ερώτηση εάν, κατά την εκτίμησή της, τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν θα είναι και τα τελευταία, απάντησε: «Όχι, γιατί η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο. Κι όλες οι προτάσεις που ακούμε σήμερα είτε από την κυβέρνηση είτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι προτάσεις που οδηγούν στην ανακύκλωση και στο βάθεμα των προβλημάτων».

Στην Καμάρα γίνεται συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και μέλης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σημειώνεται ότι συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, σε άλλο σημείο της πόλης, και οι οπαδοί της ομάδας του Ηρακλή.

Στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποιεί συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό. «Τα μόνα που είπε, για μια ακόμη φορά, ήταν τα τετριμμένα πια περί λόμπι της δραχμής. Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αλήθεια αυτοί που πιέζουν για να οδηγηθεί ο τόπος στην καταστροφή; Μήπως οι εργαζόμενοι που χάνουν τους μισθούς τους; Οι 1.200.000 άνεργοι, τα συνδικάτα, οι συνταξιούχοι που μένουν πια χωρίς αξιοπρέπεια και αναμένουν νέες περικοπές στις συντάξεις τους ή μήπως επιχειρηματικά συμφέροντα; Αν έχει το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, ας τα κατονομάσει« σημείωσε.

Νωρίτερα, σήμερα, το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι ένστολοι, με συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Επί ποδός είναι η αστυνομία, καθώς στους δρόμους της πόλης βρίσκονται περίπου 3.500 αστυνομικοί.

Όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Ήδη, έχουν γίνει προσαγωγές στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής τυχόν επεισοδίων.

Η πορεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΘ θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Μαζί τους θα κάνουν πορεία έως ένα σημείο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίο θα καταλήξουν στον χώρο της ΔΕΘ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» όσο και στο υπουργείο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: