Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση Βενιζέλου από τον υπουργό Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά

Συνάντηση με τον Κ.Αρβανιτόπουλο


O Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά
O Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι νομοθετικές αλλαγές για το νέο λύκειο και για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τη σημασία να εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τα Πανεπιστήμια.

«Υπάρχει το πανεπιστήμιο βέβαια, το οποίο πρέπει να έχει φέτος μία φυσιολογική, καλή χρονιά, παρά τα προβλήματα που αναμφίβολα υπάρχουν λόγω της δημοσιονομικής δυσκολίας.

» Πρέπει να στηρίξουμε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, το διεθνώς ανταγωνιστικό και αξιόπιστο και η ποιότητα του ελληνικού πανεπιστημίου κρίνεται όταν οι πτυχιούχοι του πηγαίνουν στο εξωτερικό και νοιώθουν ότι είναι ικανοί, με ανταγωνιστικό τρόπο, να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές και να διακριθούν.

» Αλλά πρέπει ο νέος νόμος να εφαρμοστεί ως θεσμική εγγύηση της αξιοκρατίας, της αξιοπιστίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου. Και νομίζω ότι θα προχωρήσουμε με συναίνεση αλλά και με αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση αυτή» σημείωσε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: