Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ FOCUS ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ



«Ο Παπανδρέου κάνει διακοπές πολυτελείας μέσα στην κρίση»


«Ο Παπανδρέου κάνει διακοπές πολυτελείας μέσα στην κρίση»
Στις παρατεταμένες διακοπές του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου καθώς και στα φαινόμενα οικογενειοκρατίας- με αφορμή τις πρόσφατες προσλήψεις στη Βουλή, που απασχόλησαν έντονα τα ελληνικά ΜΜΕ το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναφέρεται με δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Focus με τίτλο: «Σε διακοπές πολυτελείας ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου». «Ο φετινός Σεπτέμβρης θα είναι πολύ διαφορετικός από το παρελθόν. Έναρξη της βουλευτικής περιόδου ήδη από τον Αύγουστο, διαδηλώσεις ήδη από τον Αύγουστο, ο πρωθυπουργός δεν θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στην Θεσσαλονίκη», υποστηρίζει αρχικά το επικριτικό δημοσίευμα του γερμανικού και συνεχίζει:

«Η οικονομική κρίση αφήνει τα σημάδια της. Δεν το βλέπουν όμως όλοι αυτό. Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο σοσιαλιστής πολιτικός ήδη από το 2010 είχε εξοργίσει τους Έλληνες, όταν είχε παρακαλέσει το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο ίδιος όμως έκανε 40ήμερες διακοπές». 

«Μετά από την παραίτηση από το αξίωμά του τον Νοέμβριο του 2011 δεν ασχολήθηκε καθόλου με την βουλευτική του έδρα, αλλά έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Το περιοδικό αναφέρεται με καυστικό τρόπο και στο αίτημα που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός, ζητώντας ολιγοήμερη άδεια(!) προκειμένου να ταξιδέψει στο Κέηπ Τάουν της Ν. Αφρικής για την συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας είναι πρόεδρος. 

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται στα μονοψήφια νούμερα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις καθώς και στις επί πληρωμή εμφανίσεις του κ. Παπανδρέου ως επισκέπτη ομιλητή μέσω της Harvey Walker Agency.

Στο ίδιο δημοσίευμα, γίνεται λόγος και για τα περιστατικά οικογενειοκρατίας που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, το περιοδικό αναφέρει πως ο Αντώνης Σαμαράς, εκτός από τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ που πρέπει να «κλειδώσουν», οφείλει ταυτόχρονα να καταπολεμήσει και την οικογενειοκρατία με κύριες αναφορές στα πρόσωπα των κ. Τραγάκη και Πολύδωρα.Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται εκτενώς και στις αλόγιστες δαπάνες του ΑΠΘ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κινητό τηλέφωνο αξίας 699 ευρώ που δώρισε το πανεπιστήμιο στην ηθοποιό, Ναταλία Δραγούμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: