Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Επιστρέφει 8 εκατ. ευρώ ο ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους


Επιστρέφει 8 εκατ. ευρώ ο ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους
Εντολή άμεσης απόδοσης 8 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ σε 500.000 ασφαλισμένους, έδωσε νωρίτερα ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Το ποσό αυτό αφορά σε είδη που προμηθεύθηκαν (αναπηρικά αμαξίδια κ.ά.) οι ασφαλισμένοι με ίδια έξοδα, χωρίς ο ΕΟΠΥΥ να έχει καταβάλει το μερίδιό του. 

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ΕΣΥ, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι ο ΕΟΠΠΥ είναι έτοιμος να καταβάλλει τις οφειλές αυτές. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Οργανισμού, ζήτησε την άμεση καταβολή των οφειλομένων. 

Σχετικά με το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, ο υπουργός υπογράμμισε την επιθυμία της κυβέρνησης να παραμείνει σε λειτουργία το ίδρυμα, διαβεβαιώνοντας πως διενεργούνται όλες οι προσπάθειες για τη σωτηρία του. Σύμφωνα πάντως με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, δεν υπάρχει άλλη λύση πλην της πώλησης του Ντυνάν, αφού «η κατάσταση είναι πολύπλοκη», ενώ οι οφειλές του υπερβαίνουν τις δυνατότητες της Πολιτείας. 

Ο υπουργός τόνισε πως οι υλοποιούμενες περικοπές στις δαπάνες θα ενισχύσουν τηδιαπραγματευτική θέση του ΕΟΠΥΥ και πρόσθεσε πως ήδη έχει αναπέμψει προς επανεξέταση όλες τις αποφάσεις για τις ακριβές εξετάσεις που γίνονται στα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα. 

Τέλος, ο κ. Λυκουρέντζος ζήτησε αυτοσυγκράτηση, καθώς είναι εύκολο στον ευαίσθητο τομέα της υγείας να προκληθούν φαινόμενα πανικού. «Αν μεταδίδεται ότι δεν υπάρχει φάρμακο, οι συνταγές θα φτάσουν τις 600.000 σε μία μέρα», σημείωσε, προσθέτοντας πως τον Ιούλιο η συνταγογράφηση ανήλθε στις 4 εκατ. Συνταγές, για να επισημάνει πως πρέπει όλοι να αναλάβουν με υπευθυνότητα το μερίδιο της ευθύνης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: