Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνοτουρκική «ναυμαχία» ξημερώματα στα ανοικτά του Φαρμακονησίου! ...




Εξαιρετικά σοβαρά επεισόδιο, με προσπάθειες εμβολισμού σκαφών και ετοιμότητα χρήσεως όπλων σημειώθηκε σήμερα το ξημέρωμα στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου, μεταξύ Τουρκικής Ακτοφυλακής και ... Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, που τελικά έληξε με την επικράτηση της ψυχραιμίας και την απομάκρυνση αμφοτέρων των σκαφών από την περιοχή.
Το περιστατικό ξεκίνησε στις 03:00, όταν ένα σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρεμπόδισε ένα Σλοβενικό σκάφος της FRONTEX, που περιπολούσε έξω από το Φαρμακονήσι, στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, στο πλαίσιο της επιχειρήσεως αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια. Αμέσως έσπευσε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής που το διέταξε να απομακρυνθεί γιατί τάχα «βρίσκεται στα Τουρκικά χωρικά ύδατα».
Σύμφωνα με το “DefenceNET”, οι Σλοβένοι ενημέρωσαν αμέσως το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που απέστειλε αμέσως δικό μας σκάφος. Και από εκεί και πέρα αρχίζει η … «ναυμαχία». Ο κυβερνήτης του Τουρκικού σκάφους απαίτησε με προκλητικό τρόπο το ελληνικό να απομακρυνθεί από την περιοχή με την ίδια αιτιολογία.Ο Έλληνας κυβερνήτης του απάντησε ότι «Εδώ είναι Ελλάδα και πρέπει άμεσα να αποχωρήσετε», οπότε το Τουρκικό όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά επιχείρησε να εμβολίσει το ελληνικό. Ο Έλληνας κυβερνήτης με επιδέξιο ελιγμό τον απέφυγε, στρέφοντας την πρώρα του προς το τουρκικό, με αποτέλεσμα να δύο σκάφη να συγκρουστούν!
Ενώ τα δύο σκάφη ήταν «ενωμένα», οπλίστηκαν και απασφαλίστηκαν τα όπλα και από τις δύο πλευρές. Τότε ο Έλληνας κυβερνήτης έδωσε εντολή να κατεβούν τα όπλα, απαιτώντας παράλληλα από τον Τούρκο να απομακρυνθεί, όπερ και εγένετο. Στο περιστατικό δεν υπήρξε καμία εμπλοκή των ναυτικών μονάδων των δύο χωρών και το όλο ζήτημα παρέμεινε σε καθαρά επίπεδο Ακτοφυλακής και από τις δύο πλευρές.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: