Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε στο Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Κατηγορούμενος ο τέως δήμαρχος


H εκδίκαση της υπόθεσης θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα
H εκδίκαση της υπόθεσης θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Θεσσαλονίκη
Με την κατάθεση της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, πρώην αντιδημάρχους και υψηλόβαθμους δημοτικούς υπαλλήλους.

Στην κατάθεσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου παρουσίασε στοιχεία του πορίσματος, που προέκυψε από τις έρευνες που διενήργησε στις δημοτικές υπηρεσίες.

Κατέθεσε ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 διαπιστώθηκαν πλαστογραφίες και άλλες παρατυπίες και, όπως είπε χαρακτηριστικά, κάθε χρόνο δημιουργούνταν όλο και μεγαλύτερα οικονομικά ελλείμματα, χωρίς να γίνεται ο προβλεπόμενος από το νόμο έλεγχος στα παραστατικά.

Αποκάλυψε ότι προϊστάμενοι υπηρεσιών στο Δήμο αρνούνταν να συνεργαστούν και να της δώσουν έγγραφα και, όπως είπε, πολλές φορές χρειάστηκε να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, υποβλήθηκε από εκπροσώπους του Τύπου αίτημα για να καλυφθεί και τηλεοπτικά η δίκη, με δεδομένο ότι παρουσιάζει μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον, αλλά οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στην αίθουσα.

Η κατάθεση της εκπροσώπου του υπουργείου θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ, όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, η εκδίκαση θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: