Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο κόστισαν οι υδροφόρες;

Κατά την σημερινή τους συνάντηση οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας ρωτήθηκε για τα υδροφόρα οχήματα που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία και για το κόστος της αγοράς τους. Η απάντησή του ήταν λιτή.

Δημοσιογράφος:
«Μια ερώτηση, κ. Υπουργέ, εκτός πλαισίου αν μου επιτρέπετε, για τις υδροφόρες, για τα οχήματα της Πυροσβεστικής, δηλαδή. Πέραν από εκείνο του Αίαντα, υπάρχουν άλλα υδροφόρα οχήματα, τα οποία έχουν τεθεί με νερό για διαδηλωτές; Και αν ναι, πότε έγινε η προμήθειά τους, πότε έγινε η δαπάνη; Γιατί είναι αντικρουόμενες οι πληροφορίες. Άλλοι λένε ότι έγινε προμήθεια, άλλοι λένε ότι δεν έχει γίνει.»

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:
«Δεν θα σας απαντήσω σε όλο το ερώτημα. Θα σας απαντήσω σε ένα μικρό μέρος του ερωτήματός σας. Δεν υπήρξαν δαπάνες.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Ελληνικό Κράτος έχει κοστίσει η απόκτηση μόνο ενός από τα τέσσερα οχήματα. Αγοράστηκε το 2004 έναντι 380.000 ευρώ και χρησιμοποιήθηκε μία φορά για την απώθηση  διαδηλωτών, στην Κερατέα.
Τα υπόλοιπα τρία οχήματα έχουν διατεθεί στην Αστυνομία χωρίς να έχουν δαπανηθεί περεταίρω χρήματα. enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: