Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΑΛΟ» ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ...


Η τρόικα ζητάει άλλα 2 δισ. και ο Στουρνάρας προτείνει κεφαλικό φόρο 150 ευρώ!


Η τρόικα ζητάει άλλα 2 δισ. και ο Στουρνάρας προτείνει κεφαλικό φόρο 150 ευρώ! 
Το μαχαίρι στο λαιμό για άλλα 2 δισ. ευρώ φαίνεται ότι βάζει στο οικονομικό επιτελείο η τρόικα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ θα προέρχονταν από 6,5 δισ. ευρώ μέσω περικοπών μισθών και 5 δισ. ευρώ από περιστολή λειτουργικών εξόδων.


Στη συνέχεια όμως τα δεδομένα άλλαξαν και το πακέτο μετατράπηκε σε περικοπές 8 δισ. ευρώ από μισθούς και 3,5 δισ. ευρώ από περιστολή εξόδων με τις πληροφορίες να λένε ότι τελικά θα ανέλθουν σε 9 δισ. ευρώ από μισθούς και 2,5 δισ. ευρώ από τα έξοδα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η τρόικα επιμένει για άλλα 2 δισ. ευρώ πέραν των 11,6 δισ. ευρώ τα οποία ζητάει να προέλθουν από φορολογικά έσοδα με αποτέλεσμα το πακέτο μέτρων να αγγίζει τα 13,6 δισ. ευρώ. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στους ευρωπαίους πιστωτές - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι έαν τελικά το πακέτο ανέλθει στα 13,6 δισ. ευρώ τότε ο μόνος τρόπος για να «βγει» είναι να υπάρξει κεφαλικός φόρος 150 ευρώ σε αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και εκμισθωτές,  χωρίς να διευκρινίζεται όμως αν ο φόρος αυτός θα είναι για 1 έτος ή δύο έτη ή εάν τελικά θα τεθεί σε μόνιμη ισχύ...
Εν τω μεταξύ να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη για τις 18:00 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 20:30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: