Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Παραμένει η άρνηση της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά

Ζητά απόσυρση των ρυθμίσεων


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης  

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ η έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αντικείμενο τις εξελίξεις, ιδιαίτερα στο θέμα των εργασιακών, και τον καθορισμό της περαιτέρω στάση του κόμματος. Η ΔΗΜΑΡ διατηρεί την αρνητική της τοποθέτηση για τις ρυθμίσεις στα εργασιακά και ζητά να αποσύρει η τρόικα της απαιτήσεις της.

«Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να αποδεχτεί την τις προτάσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις. Απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους εταίρους και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της χώρας μας» αναφέρει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε νέα επικοινωνία ανάμεσα στον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη και τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ πρότεινε είτε να αποσυρθούν τα εργασιακά, είτε να αποσυρθούν προσωρινά έως το τέλος 2013, οπότε θα υπάρξει ούτως ή άλλως επικαιροποίηση του μνημονίου, είτε -τέλος- να έρθουν σε ξεχωριστό άρθρο προκειμένου το κόμμα του κ. Κουβέλη να μπορεί να ψηφίσει «παρών».
Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και τα επόμενα εικοσιτετράωρα ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να κατατεθούν προς ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: